55° är ett betongföretag som huvudsakligen är verksamt i Sverige och Danmark och som är specialiserat på uppförande av skateparker. Vi är en grupp erfarna och passionerade individer som har beslutat att förena våra krafter år 2023.


Sedan 2009 har vi etablerat ett antal skateparker. Vi har designat och ansvarat i fält för utförandet av skateparker i mer än 20 olika länder, fördelade på alla kontinenter med undantag för Antarktis.


55° etablerades med det enkla syftet att skapa de roligaste och mest funktionella skateparkerna i våra respektive hemländer - Sverige och Danmark.


På inget sätt hoppar vi över där ribban är lägst. Tvärtom är vårt team en enhet, för att bygga en skatepark är mer än bara ett jobb, det är en passion vi lever för.


Vi älskar vårt arbete! Genom åren har vår arbete med skateparker också gett oss stor erfarenhet, med tekniker som även används utanför skateparker. Det innebär bland annat att vi är certifierade inom sprutbetong, och utför alla former och ytor inom platsgjuten betong.


Vi älskar en utmaning och delar gärna med oss av vår kunskap inom området för att hjälpa dig hitta rätt lösning. 

Niclas. Bryggeriet Skatepark. Foto: Eken Eriksson

Josh. Fælledparken Skatepark. Foto: Alena Tcibina